Σαλαμίνος 10 (Γρ. 103), 54625, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

  Τηλ. +30 2311 823030
   Salaminos 10, 54625, Thessaloniki, Greece

©2017 BY PIOKALO.COM. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

  • Κωνσταντίνος Βαζούρας

Βασική Προτεραιότητα στους αιτούντες του "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ" σχεδιάζει το Υπουργείο.

Ακόμα γλαφυρή είναι η εικόνα από τις αιτήσεις του Εξοικονόμηση κατ'οίκον ΙΙ (β' κύκλος) τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή από ιδιοκτήτες και η τραγική απόκριση της πλατφόρμας του συστήματος οδήγησαν σε τραγελαφικές καταστάσεις με πολλούς από τους Ιδιοκτήτες αλλά και Μηχανικούς σε απόγνωση.

Πολλές αιτήσεις "κόλλησαν" ένα κλικ πριν την οριστική υποβολή, στο στάδιο 4, ενώ είχε γίνει η προετοιμασία από τους μηχανικούς για την αίτηση (ΠΕΑ, Έντυπο παρεμβάσεων κλπ.).Αιτία του κολλήματος ήταν είτε ο μη διαθέσιμος χρόνος ή η εξάντληση πόρων ή και συνδυασμός πολλών άλλων, μη σχετικών και χωρίς αξιοκρατικές συνθήκες παραγόντων. Για το λόγο αυτό, το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες της κατάστασης, σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα σε όλους τους παλαιούς αιτούντες στο ΝΕΟ πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.


Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό άρθρο του b2green.gr, οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΝ ενημέρωσαν τα μέλη Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας για τα εξής:


α) Κατά τον επερχόμενο Γ’ Κύκλο του προγράμματος θα προηγηθούν οι παλαιοί αιτούντες οι οποίοι δεν προχώρησαν σε υλοποίηση λόγω έλλειψης χρόνου/εξάντλησης πόρων. β) Ο Γ’ Κύκλος του προγράμματος δεν θα εμπεριέχει καμία αλλαγή προκειμένου οι νέοι αιτούντες να μην έχουν ευνοϊκότερες ή δυσμενέστερες προϋποθέσεις από τους αιτούντες των προηγούμενων φάσεων του προγράμματος.

γ) Η μοναδική αλλαγή που μπορεί να συντελεστεί αφορά στο ύψος της επιδότησης, το οποίο ενδέχεται να διαμορφωθεί μειωμένο. δ)Τέλος, σε ότι αφορά τον κλάδο της θέρμανσης, τα στελέχη του ΥΠΕΝ σημείωσαν πως περίπου το 60% των δικαιούχων της επιδότησης αφορούσε σε επεμβάσεις στον κλάδο της Θέρμανσης και του Κλιματισμού, έναντι του 20% που αφορούσε στον κλάδο κατά την προηγούμενη φάση του προγράμματος.


Σε αναμονή νέων ευχάριστων ανακοινώσεων από το Υπουργείο, οι οποίες θα ωφελήσουν χιλιάδες απογοητευμένους ιδιοκτήτες αλλά και εκτεθειμένους μηχανικούς πανελλαδικά.

#ΕΚΟΙΙ #ΥΠΕΝ #ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ #ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ #πIOKALO #ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ33 views